کپسول زیره
کپسول زیره ,کپسول زیره باریج,کپسول زیره و لیمو,کپسول زیره و لیمو ترش,کپسول زیره برای لاغری,کپسول زیره باریج اسانس,کپسول زیره و لیمو باریج اسانس
توضیحاتی در مورد کپسول زیره
جامعه مدرن امروزی با یک همه گیری به نام اضافه وزن و چاقی مواجه است که تقریباً یک سوم جمعیت جهان را گرفتار نموده و همچنان رو به افزایش میباشد. معمولاً شاخص توده بدن (BMI)، یک شاخص ساده برای طبقهبندی اضافه وزن و چاقی در بزرگسالان است و با تقسیم عدد وزن بر حسب کیلوگرم بر مربع عدد قد بر حسب متر (kg/m۲) به دست میآید. بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی ،BMI ≥ ۲۵ اضافه وزن و BMI ≥ ۳۰ چاقی محسوب میشود. علت اساسی چاقی و اضافه وزن عدم تعادل بین کالری دریافتی و کالری مصرفی است. چاقی منجر به عواقب خطرناک مانند بیماریی های قلبی عروقی، دیابت، اختلالات عضلانی اسکلتی به ویژه اوستئوآرتریت و بعضی از سرطانها مانند سرطان آندومتر رحم، پستان و روده بزرگ میشود. برای کاهش وزن و درمان چاقی روشهای درمانی داروئی و غیردارویی فراوانی مطرح است که هیچکدام تأثیر قطعی ندارند. در مکاتب طب سنتی از جمله هند از زیره در ترکیبات کاهشدهنده وزن استفاده شده که به نظر میرسد به علت اثرات ترموژنیک آن باشد یعنی با افزایش سرعت سوخت و ساز در بدن موجب شکسته شدن مولکولهای چربی(lipolysis) میشود. بر اساس نتایج تحقیقات اخیر اسانس زیره قادر است رادیکالهای آزاد را خنثی نموده و از اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع جلوگیری نماید. همچنین در in vitro کومین آلدئید موجود در اسانس زیره آلدوز ردوکتاز و آلفا گلوکوزیداز را مهار میکند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول زیره صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
کپسول زیره و کاهش مصرف غذا
در یک مطالعه، اثرات زیره (۴۰۰ µg/kg-1/day-1) در کاهش مصرف غذا و وزن بدن رتها با اثرات داروی ضد چاقی سیبوترامین (۳mg/kg-1/day-1) مقایسه گردید. بر اساس نتایج این بررسی ۲۵ روزه، در مقایسه با گروه کنترل؛ کاهش مصرف غذا، کاهش لپتین پلاسما، کاهش گلوکز، کاهش مقاومت به انسولین و کاهش چربی در هر دو گروه زیره و سیبوترامین مشاهده شد (P<0.005). محققین نتیجه گرفتند که زیره دارای اثرات ضدچاقی شبیه سیبوترامین است و به نظر نمیرسد اثرات آن از طریق مهار نورونهای ARCNPY باشد. به منظور ارزیابی اثرات مصرف روزانه ترکیب کپسول نرم زیره و لیمو بر کاهش وزن و وضعیت متابولیک در افراد دارای اضافه وزن، طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو بیخبر کنترل شده بر روی ۷۴ فرد دارای اضافه وزن در محدوده سنی ۶۵-۱۵ سال، پس از دو هفته Run-in period ، افراد به طور تصادفی برای مصرف دوز ۷۵ میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو (۲۴ نفر) یا دوز ۲۵ میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو (۲۴ نفر) یا دارونما (۲۴ نفر) تقسیم شدند. از افراد مورد بررسی خواسته شد به مدت ۸ هفته کپسول نرم و دارونما را ۲ بار در روز، هنگام وعده غذایی ناهار و شام مصرف کنند (کپسول نرم لیمو نیمساعت قبل از غذا و کسپول نرم زیره بعد از غذا). تغییرات وزنی و BMI در پایان مداخله در سه گروه ثبت شد. اندازهگیریهای بیوشیمیایی شامل پروفایلهای متابولیک، ظرفیت آنتیاکسیدانی تام پلاسما (TAC) و گلوتاتیون تام (GSH) قبل و پس از مداخله انجام شد. بر اساس نتایج این بررسی، در پایان مطالعه در افراد دریافت کننده دوز ۷۵ میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو، دوز ۲۵ میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو و دارونما تغییرات وزنی (به ترتیب ۷/۱±۱/۲-، ۵/۱±۲/۱- و ۳/۱±۲/۰ کیلوگرم) و تغییرات BMI (به ترتیب ۶/۰±۸/۰-، ۵/۰±۵/۰- و ۵/۰±۱/۰ کیلوگرم بر متر مربع) دیده شد که تغییرات هر دوگروه درمانی نسبت به گروه دارونما معنیدار ولی نسبت به یکدیگر نزدیک به معنیدار مشاهده شد. بعلاوه، مصرف دوز ۷۵ میلیگرمی پرل لیمو و زیره لیمو منجر به یک کاهش معنیدار قند خون ناشتا (۵/۲۵±۹/۲۰- در مقابل ۸/۱۶±۸/۷- و mg/dL 3/14±۶/۴+، ۰.۰۰۱>P)، افزایش معنیدار حساسیت به انسولین (۰۲/۰±۰۲/۰+ در مقابل ۰۲/۰±۰۱/۰+ و ۰۱/۰±۰۱/۰-، ۰.۰۰۸=P)، کاهش معنیدار سطوح تری گلیسرید (۲/۵۶±۱/۱۴- در مقابل ۸/۳۶±۹/۱۳+ و mg/dL 1/25±۶/۱۰+، ۰.۰۳=P)، کلسترول تام (۶/۲۸±۴/۱۸- در مقابل ۵/۲۸±۶/۸+ و mg/dL 8/24±۰/۱-، ۰.۰۰۴=P) و کلسترول LDL (7/20±۸/۱۱- در مقابل ۲/۲۳±۵/۶+ و mg/dL 4/20±۹/۲-، ۰.۰۱=P) در مقایسه با گروههای دوز ۲۵ میلیگرمی ترکیب پرل لیمو و زیره و پلاسبو شد. محققین نتیجه گرفتند در مجموع، مصرف دوز ۲۵ میلی گرم ترکیب پرل لیمو و زیره برای ۸ هفته در افراد با اضافه وزن اثرات مفیدی در کاهش وزن داشته است و مصرف دوز ۷۵ میلیگرم علاوه بر کاهش وزن در افراد دچار اضافه وزن در بهبود پروفایلهای متابولیک در مقایسه با گروه شاهد نقش دارد
نحوه مصرف کپسول زیره
۲ بار در روز (هنگام وعده غذایی ناهار و شام)، هر بار یک کپسول نرم همراه با مقداری مایعات بعد از غذا میل شود.
شکل دارویی کپسول زیره
کپسول نرم ۷۵ میلی گرم در ظرف دارو همراه با بروشور در جعبه مقوایی
ترکیبات کپسول زیره
اسانس زیره (Cuminum cyminum)
منع مصرف کپسول زیره
دوران بارداری و شیردهی (مدارک کافی برای مصرف وجود ندارد)
عوارض کپسول زیره
با مصرف مناسب مقادیر توصیه شده درمانی هیچگونه عارضهای مشاهده نشده است.
نکاتی در مورد مصرف کپسول زیره
فرآورده را از دید و دسترس اطفال دور نگه دارید. برای کاهش وزن، مصرف کپسول نرم زیره باریج با کپسول نرم لیموترش باریج توصیه میشود. به منظور افزایش آمادگی فیزیکی در کوتاه مدت و افزایش توده عضلانی و بهبود عملکرد عضلات در دراز مدت میتوان مصرف کپسول نرم زیره را با رژیم پرپروتئین (بیش از ۲۵/۱ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن ایده آل بدن در روز) توام نمود. افزایش مصرف میوهجات، سبزیجات و غلات، فیبرهای غذایی آماده، کاهش مصرف قند و چربی و افزایش فعالیت فیزیکی (حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت متوسط منظم در اکثر روزهای هفته) نقش مهمی در کاهش وزن و تثبیت آن دارد. کپسول نرم زیره ضد نفخ و مسکن دردهای دستگاه گوارش است. بلافاصله پس از مصرف فرآورده، در آنرا محکم ببندید.
شرایط نگهداری کپسول زیره
فرآورده را دور از نور، در دمای ۳۰-۱۵ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
اطلاعاتی در مورد کپسول زیره
مخصوص : کاهش وزن کارایی : ضد نفخ – کاهش اشتها – کاهش وزن نوع کارایی : حفظ وزن عصاره : زیره رده سنی : نوجوانان – بزرگسالان کشور تولیدکننده : ایران
کاربرد کپسول زیره
به منظور افزایش آمادگی فیزیکی در کوتاه مدت و افزایش توده عضلانی و بهبود عملکرد عضلات در دراز مدت می توان مصرف کپسول نرم زیره را با رژیم پر پروتئین (بیش از 1.25 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن ایده آل بدن در روز) توام نمود. افزایش مصرف میوهجات، سبزیجات و غلات، فیبرهای غذایی آماده، کاهش مصرف قند و چربی و افزایش فعالیت فیزیکی (حداقل 30 دقیقه فعالیت متوسط منظم در اکثر روزهای هفته) نقش مهمی در کاهش وزن و تثبیت آن دارد. بلافاصله پس از مصرف فرآورده، در آنرا محکم ببندید و دور از نور، در دمای 30-15 درجه سانتیگراد نگهداری نمایید. افرادی که معده حساسی دارند می توانند کپسول نرم زیره را بعد از خوردن غذا استفاده نمایند. استفاده از مقداری سرکه، مقداری عسل و یک گرم کتیرا همراه با کپسول نرم زیره مفید است.
کپسول زیره برای کاهش وزن
برای کاهش وزن، مصرف متناوب کپسول نرم لیمو ترش با کپسول نرم زیره توصیه می شود.
کپسول زیره در بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی مدارک کافی برای مصرف وجود ندارد. کپسول نرم زیره ضد نفخ و مسکن دردهای دستگاه گوارش است. فرآورده را از دید و دسترس اطفال دور نگه دارید.
فارماکولوژیک کپسول زیره
برای کاهش وزن و درمان چاقی روشهای درمانی داروئی و غیردارویی فراوانی مطرح است که هیچکدام تأثیر قطعی ندارند. در مکاتب طب سنتی از جمله هند از زیره در ترکیبات کاهشدهنده وزن استفاده شده که به نظر میرسد به علت اثرات ترموژنیک آن باشد یعنی با افزایش سرعت سوخت و ساز در بدن موجب شکسته شدن مولکولهای چربی(lipolysis) میشود. بر اساس نتایج تحقیقات اخیر اسانس زیره قادر است رادیکالهای آزاد را خنثی نموده و از اکسیداسیون اسیدهای چرب غیر اشباع جلوگیری نماید.(2)همچنین در in vitroکومین آلدئید موجود در اسانس زیره آلدوز ردوکتاز و آلفا گلوکوزیداز را مهار میکند.(3) در یک مطالعه، اثرات زیره (400 µg/kg-1/day-1) در کاهش مصرف غذا و وزن بدن رتها با اثرات داروی ضدچاقی سیبوترامین (3mg/kg-1/day-1) مقایسه گردید. بر اساس نتایج این بررسی 25 روزه، در مقایسه با گروه کنترل؛ کاهش مصرف غذا، کاهش لپتین پلاسما، کاهش گلوکز، کاهش مقاومت به انسولین و کاهش چربی در هر دو گروه زیره و سیبوترامین مشاهده شد(P<0.005). محققین نتیجه گرفتند که زیره دارای اثرات ضدچاقی شبیه سیبوترامین است و به نظر نمیرسد اثرات آن از طریق مهار نورونهای ARCNPYباشد.(4) به منظور ارزیابی اثرات مصرف روزانه ترکیب کپسول نرم زیره و لیمو بر کاهش وزن و وضعیت متابولیک در افراد دارای اضافه وزن، طی یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوبیخبر کنترل شده بر روی 74 فرد دارای اضافه وزن در محدوده سنی 65-15 سال، پس از دو هفته Run-in period، افراد به طور تصادفی برای مصرف دوز 75 میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو (24 نفر) یا دوز 25 میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو (24 نفر) یا دارونما (24 نفر) تقسیم شدند. از افراد مورد بررسی خواسته شد به مدت 8 هفته کپسول نرم و دارونما را 2 بار در روز، هنگام وعده غذایی ناهار و شام مصرف کنند (کپسول نرم لیمو نیمساعت قبل از غذا و کسپول نرم زیره بعد از غذا). تغییرات وزنی و BMI در پایان مداخله در سه گروه ثبت شد. اندازهگیریهای بیوشیمیایی شامل پروفایلهای متابولیک، ظرفیت آنتیاکسیدانی تام پلاسما (TAC) و گلوتاتیون تام (GSH) قبل و پس از مداخله انجام شد. بر اساس نتایج این بررسی، در پایان مطالعه در افراد دریافت کننده دوز 75 میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو، دوز 25 میلیگرمی کپسول نرم زیره و لیمو و دارونما تغییرات وزنی (به ترتیب 7/1±1/2-، 5/1±2/1- و 3/1±2/0 کیلوگرم) و تغییرات BMI (به ترتیب 6/0±8/0-، 5/0±5/0- و 5/0±1/0 کیلوگرم بر مترمربع) دیده شد که تغییرات هر دو گروه درمانی نسبت به گروه دارونما معنیدار ولی نسبت به یکدیگر نزدیک به معنیدار مشاهده شد. به علاوه، مصرف دوز 75 میلیگرمی پرل لیمو و زیره لیمو منجر به یک کاهش معنیدار قند خون ناشتا (5/25±9/20- در مقابل 8/16±8/7- و mg/dL 3/14±6/4+، 0.001</span>>P)، افزایش معنیدار حساسیت به انسولین (02/0±02/0+ در مقابل 02/0±01/0+ و 01/0±01/0-، 0.008=P)، کاهش معنیدار سطوح تری گلیسرید (2/56±1/14- در مقابل 8/36±9/13+ و mg/dL 1/25±6/10+، 0.03=P)، کلسترول تام (6/28±4/18- در مقابل 5/28±6/8+ و mg/dL 8/24±0/1-، 0.004=P) و کلسترول LDL (7/20±8/11- در مقابل 2/23±5/6+ و mg/dL 4/20±9/2-، 0.01=P) در مقایسه با گروههای دوز 25 میلیگرمی ترکیب پرل لیمو و زیره و پلاسبو شد. محققین نتیجه گرفتند در مجموع، مصرف دوز 25 میلیگرم ترکیب پرل لیمو و زیره برای 8 هفته در افراد با اضافه وزن اثرات مفیدی در کاهش وزن داشته است و مصرف دوز 75 میلیگرم علاوه بر کاهش وزن در افراد دچار اضافه وزن در بهبود پروفایلهای متابولیک در مقایسه با گروه شاهد نقش دارد. (5)
همه چیز درباره زیره
زیره گیاهی است دوساله که ارتفاع آن به 30 تا 80 سانتیمتر می رسد، ریشه اش راست و دوکی شکل و گوشت دار و ساقه اش بی کرک و شفاف است و برگ هایش به رنگ سبز و در قسمت فوقانی ساقه دارای دمبرگ کوتاهی است که انتهای آن به صورت غلافی ساقه را فرامی گیرد، گل آذین آن چتر مرکب و گل هایش کوچک و سفید رنگ است و میوه اش بیضی شکل به رنگ قهوه ای تیره یا مایل به زردو شفاف است .زیره زیره سوغاتی کرمان است و در کتب قدیم به آن «کمون» گفته می شد. زادگاه اولیه آن کرمان است که نوع سیاه آن در آنجا پرورش پیدا کرده است. بیشتر در سواحل رودخانه ها می روید و زراعت آن به آب زیادی احتیاج ندارد. دارای رنگ های مختلفی از جمله سیاه، سفید، سبز، صورتی، زرد، قهوه ای و خاکستری است. بذر آن به دو شکل بیضی و دراز است. به طور کلی انواع زیره دارای یک اسانس روغنی فرار است که ترکیبی از چند ماده دارویی و موثر مثل تانن، رزین. صمع، نوعی الکل و کمی ترکیبات نیتروژن است.
مصرف زیره در اروپا
اروپاییان از آن به عنوان ادویه غذا استفاده می کنند. اگر به پنیر اضافه شود باعث افزایش قدرت نگهداری پنیر و خوشبو شدن پنیر می شود. یک نوع از زیره نیز به آن اضافه می شود که می تواند خاصیت لاغری داشته باشد. زیره با برخی از مواد غذایی ترکیب می شود و خواص جادویی از خود به جای می گذارد.زیره سیاه از گیاهان قدیمی است که از سالیان دور در ملل مختلف مصرف دارویی داشته است . دیوسکوردیس ، حکیم و گیاه شناس یونانی در قرن اول میلادی ، زیره سیاه را به عنوان داروی تقویت کننده برای دختران جوان ضعیف و رنگ پریده تجویز می کرده است. در نشریات طب سنتی درباره خواص و کاربرد زیره سیاه در کشورهای خاور دور چنین آمده است:تخم زیره سیاه ضد نفخ است. در شبه جزیره مالایا زیره سیاه یکی از 9 گیاهی است که آن را با گیاهان دیگر مخلوط می کنند و در یک جوشانده، در فواصل زمانی و به تدریج به زنان تازه زایمان کرده می دهند.در اندونزی در شهر مالی ، برگ های گیاه را با سیر مخلوط و کاملا له نموده و بر روی پوست ملتهب و مبتلا به اگزما استفاده می کنند. در هندوستان ، تخم زیره سیاه را به عنوان ضد نفخ و تقویت کننده معده مصرف می کنند و برای افزایش ترشح شیر، استفاده از آن را به مادران توصیه می کنند.